5.10.2011

Edessä: Kuiva kausi

Kuiva kausi, Nih! Wikipedia tietää seuraavaa tuosta sanayhdistelmästä:

"Kuivakausi on sadekauden vastakohta. Päiväntasaajan seudulla on sadeaika kesällä ja kuivakausi talvella. Sanan aiemmin käytettyjä synonyymeja ovat pouta-aika, poudanaika, poutakausi, kuiva aika"


Kuiva kausi tarkoittaa tässä kuitenkin Tipattoman Tammikuun syysvastinetta. Koska karppaustyylini on aika lähellä ketokarppausta, on sellainen tietynlainen ilmiö ollut mennen vuoden ajan havaittavissa, että kun ketoosista tipahtaa, on takaisin pääseminen hieman hankalampaa ja ketoosin tehot huonompina aiempiin kertoihin verrattuna. Esimerkiksi viime syksyn aikana, kun olin jatkuvassa ketoosissa, paino putosi huimaavaa vauhtia. Jouluherkut katkaisivat menon ja tammikuussa alkanut uusi ketoosijakso pudotti kyllä painoa, mutta hitaammin. Myös ketoosiin pääseminen kesti hieman kauemmin.

Nyt on menossa jo neljäs ketoosijakso (alkoi viime pääsiäisen  jälkeen) ja paino putoaa hitaasti (Vaikka ylipainoa vielä rutkasti onkin...) Muutaman karppikaverin alkoholilakkoja ja niiden hienoja tuloksia seurailleena ja Kaisa Jaakkolan Hormoonidieettiä nyt pari kertaa läpi lukeneena olen tullut siihen tulokseen, että minun on nyt aika pitää totaalinen alkoholipaussi. Sovitaanko vaikka sellaiset kaksi kuukautta nyt alkuun. Tämä siksi, että alkoholin poistuttua elimistöstä saattaa karppauksen tehot taas hieman voimistua (Ja eihän se ainakaan haitaksi olisi!). Otetaan aloituspäiväksi vaikka tuo 24.09.2011, koska en ole sen jälkeen edes sitä yhtä jokatoisviikottaista saunajuomaa ottanut.
Alkuperäinen  kuva: http://www.lehtikori.com/viini

Taustaa: Alkoholilla on myöhäisteini-iän ensimmäisten maistelukertojen jälkeen ollut osansa elämässäni. Opiskeluaikojeni vauhdikkaimpina kausina se osa oli jopa ehkä kenties liiankin merkittävä osa. Täytyy tähän väliin todeta, että aika monella opiskelijalla oli tuolloin samansuuntaista menoa eikä nykyinenkään opiskelijapolvi sanottavammin ole noita traditioita muuttanut... Alkoholista minulle ei kertaakaan sen nauttimisen aikana tullut huonoa oloa, vaan haittavaikutukset huomasin vasta seuraavana päivänä. Krapulat olivat joskus aika pahoja, mutta särkylääkkeillä ja syömisellä nekin usein kuriin saatiin. Nou hätä siis -vai? (No ei tod!) Väsymys saattoi kestää viikonkin verran ja yleinen vireystaso palasi samaa vauhtia - hitaasti...

Työelämän käynnistyminen ja erityisesti lasten syntymät muuttivat alkoholinkäyttöäni jo aika rutkasti parempaan suuntaan. Raskaus- ja imetysajat olin ilman ja niidenkin jälkeen on alkoholin käyttöni ollut lähinnä saunajuoman (tai kahden)  tai ruoan kanssa viinilasillisen nauttimisesta - harvemmin juhlissa tuota isomman alkoholimäärän juomista.

Karppausaikana alkoholinkäyttöni on vielä tuostakin vähentynyt, sillä alkoholi voimistaa ketoosia ja krapulatkin kestävät kolme päivää... ( Kerran tammikuussa - omasta mielestäni maltillisesti menneiden viinipruuvailujen jälkeen - tuli testattua sekin kolmen päivän riemu...) Alkoholipaussi siis on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta nyt on aika toteuttaa se - sopivasti juhlakauden kynnyksellä.

Viisi viikkoa on se aika, jolloin elimistön pitäisi puhdistautua alkoholin enimmistä haitoista eli kolmen viikon päästä odotettavissa tuloksia. Palaan tähän(kin) asiaan siis tuonnempana

Kippis - ja täältä tähän tällä erää...

2 kommenttia:

  1. ZZ uskoo vahvasti tähän, sulla on iso taustajoukko tukemassa!!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että tsempittelijöitä on melkein jonoksi asti (näin ainakin Jyväskylässä) AInakin kahdet juhlat sain vedettyä helposti ihan vissy-vesilinjalla, eikä ongelmia ollut missään vaiheessa - päinvastoin: Jaksoin paremmin bilettää, oli hauskempaa ja sain nukuttua hyvin ja sikeästi ( Tosin ehkä liian pieniä määriä...) Ja aamulla oli pirteevirkee olo :D

    VastaaPoista

Kommentteja???